vintage rolex prijslijst

Je eerste Rolex horloge kopen!

Eerste Rolex horloge kopen ? Wellicht weet je al precies welk horloge je zoekt, uit je geboortejaar of een nog ouder Rolex horloge wellicht. Voor diegene die niet exact weet wat voor eerste Rolex horloge hij of zij wil kopen geven wij graag een beetje advies

De verschillende modellen

Bij Vintage Times Amsterdam zijn we gespecialiseerd in ‘vintage horloges’, wij behandelen daarom geen modellen die in 1990 nog niet bestonden. De meest verkochte rolex horloges zijn de volgende modellen

Rolex Day-Date
Rolex Datejust
Rolex Submariner
Rolex Sea Dweller
Rolex Gmt-Master
Rolex Explorer

Van de twee eerstgenoemde modellen (datejust en day-date) zijn voor heren tegenwoordig meerdere maten beschikbaar van 36mm tot 41mm. De day-date was voorheen enkel in 36mm beschikbaar voor heren. Tegenwoordig kunnen deze vintage exemplaren zowel door dames als door heren worden gedragen.

De Submariner, got-master en Explorer behoren tot de Rolex sportmodellen reeks. De kenmerken van deze sportmodellen zijn een robuuste kast welke voor verschillende doeleinden ontwikkeld is. De Rolex gmt-master is ontwikkeld voor mensen die door verschillende tijdzones reizen, bijvoorbeeld piloten. Door middel van de draaibare lunette en extra 24 uurs wijzer is in een oogopslag de tijd in twee verschillende tijdzones waarneembaar. Het zelfde geld voor de Rolex Explorer II ref 1665, deze heeft echter geen draaibare lunet. De Rolex submariner is speciaal ontwikkeld voor duikers, zelfs oude exemplaren uit de jaren 60′ kunnen tot 200m diep onderwater. De Rolex sea-dweller kan zelfs nog een stuk dieper door de aanwezigheid van een helium klep in de zijkant van de kast. Dit is de rede dat veel professionele duikers Rolex submariner of Sea dweller horloges droegen tijdens hun dienst.

De aankoop van je eerste echter Rolex horloge.

Bij de aankoop van je eerste Rolex horloge is het belangrijk te letten op de kwaliteit van een horloge. Een van de meest belangrijke zaken is of een bepaald horloge bij je past en lekker om de pols voelt. De aanwezigheid van originele doos en certificaat is zeker belangrijk voor de waarde, echter is bij een vintage Rolex horloge de conditie en originaliteit nog een stuk belangrijker.

De prijzen van een bepaald exemplaar liggen soms duizenden euro’s bij elkaar vandaan, originaliteit van de wijzerplaat, wijzers, lunette, band en algehele conditie van het horloge zijn factoren die de prijs van een vintage Rolex bepalen. Hierbij gaat vaak de regel ‘goedkoop is duurkoop’ op. Een volledig originele vintage Rolex Submariner met originele wijzerplaat en wijzers waarvan de originele doos en papieren ontbreken, zal een stuk duurder zijn dan een exemplaar met doos en papieren waarvan de wijzerplaat is vervangen door Rolex. Een oude sport rolex verliest zijn waarde wanneer bij Rolex service onderdelen zoals wijzers of wijzerplaat zijn vervangen, ook al zijn deze onderdelen origineel.

Advies bij aankoop vintage (rolex) horloge

Laat je goed adviseren… Er zijn in Nederland meerdere winkels gespecialiseerd in vintage Rolex horloges. Net als ik zijn ook mijn collega’s horlogeliefhebbers die hun passie voor horloges graag delen. Schroom daarom niet om bij meerdere specialisten advies in te winnen. De aankoop van je eerste horloge is altijd spannend, het gaat vaak gevoelsmatig om veel geld maar het is ook een investering. Met de juiste aankoop zul je nooit geld verliezen maar renderen op je investering. Mocht je een model op het oog hebben maar weet je niet of het horloge voor de rest van je leven bij je past, realiseer je dan dat de markt van tweedehands Rolex horloges zo sterk is dat inruil of verkoop het horloge niet veel moeite zal vergen. Op deze manier is het dus mogelijk te switchen van Rolex horloge zonder elke keer een flink geldbedrag vrij te hoeven maken.

Bij Vintage Times Amsterdam is het uiteraard ook mogelijk een horloge in te ruilen, ook zijn wij altijd geïnteresseerd een eerder verkocht horloge terug te kopen naar onze collectie. Gezien het feit dat prijzen van Rolex horloges al tientallen jaren stijgen is uw horloge na verloop van tijd praktisch altijd meer waard dan op het moment van aankoop. Ter illustratie, Een Rolex submariner uit 1965 kostte destijds circa 280 Gulden, een dergelijk horloge in perfecte conditie doet vandaag de dag 20.000 euro of meer.

Hieronder een screenshot uit de originele Nederlandse rolex prijslijst uit 1969

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *