Rolex Horloge verkopen | Oude Rolex taxeren of inruilen?

oud rolex horloge verkopen

Verkoop nu uw oude Rolex horloge. Wij zijn de specialist op het gebied van vintage horloges.

Rolex horloge verkopen, kopen of laten taxeren kan veilig en vertrouwd bij Vintage Times. Ook kunnen wij van dienst zijn bij de verkoop van horloge verzamelingen.

Zeldzame rolex sea dweller
stuur direct een mail naar onze vintage horloge specialist en krijg antwoord op uw vraag; wat is mijn vintage rolex waard ?

 

[email protected]

 

vintage rolex daytona 6265oude rolex Daytona 6239 verkopenrolex 16610 submarinerinkoop vintage

Mijn rolex horloge verkopen op een veilige manier

Uw oude rolex horloge verkopen op een veilige en eenvoudige manier is mogelijk bij vintage times. Neem contact op met onze specialist voor een waarde bepaling van uw horloge. Om uw horloge te verkopen vragen wij contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Natuurlijk kunt u ons ook bellen, whats-appen of mailen.

Vintage Times zit gevestigd in het centrum van Amsterdam. Wij werken enkel op afspraak, belt u graag even wanneer u van plan bent ons te bezoeken. Indien u niet in de mogelijkheid bent ons te bezoeken kan onze specialist in overleg bij u op locatie langs komen.

 

[email protected]

uw foto's graag toemailen naar bovenstaand adres of via WhatsApp +31 6 41 11 10 44

Oud Rolex horloge verkopen?

 

U heeft een oud Rolex horloge en wilt het verkopen. Vaak heeft uw oude rolex horloge nog een behoorlijke waarde, afhankelijk van het model kan dit duizenden euro’s zijn. Heeft u hulp nodig bij de verkoop of waardebepaling van uw rolex horloge neemt u dan contact met ons op. Bij Vintage Times Amsterdam zijn we gespecialiseerd in de verkoop van high-end vintage horloges van de volgende merken; Rolex, Longines, Heuer, Omega en Patek Philippe. Door ons brede netwerk en ruime kennis over Vintage horloges zijn wij altijd in staat uw een kundig oordeel of advies te geven over uw vintage horloge. Wilt u een oud rolex horloge of ander uurwerk verkopen neemt u dan contact met ons op via onderstaand contact formulier.

meer informatie over het verkopen van uw vintage horloge 

 

 

 

 

 

Bent u op zoek naar een oude rolex? kijk dan hier voor ons volledige aanbod vintage horloges van de merken; Omega, Rolex, Tudor, Longines, Heuer en Vacheron

ons aanbod vintage horloges vindt u hier!

 

Rolex verkopen?

Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een taxatie van uw vintage horloge! Neem ook contact met ons op als u uw Rolex horloge verzameling wilt verkopen of aanbieden op een veiling.

Vintage Watches in Amsterdam

Vintage Times Amsterdam is a young Watch company located in Amsterdam (the netherlands). We only sell high end Vintage watches in original condition.

Our business is has been born from passion for vintage timepieces. We have an office in the centre of Amsterdam where we meet our clients on appointment. We also ship worldwide.

Please don’t hesitate to contact us, we are always willing to give you more information and high quality pictures of the watches we have for sale. Of course we also like to share our passion and knowledge about watches with other collectors and watch dealers

Team Vintage Times Amsterdam

 

Vintage Times Amsterdam is een jong bedrijf gespecialiseerd in o.a. vintage Rolex en Omega horloges. Dankzij ons brede netwerk horlogekenners, verzamelaars, specialisten, dealers en veilinghuizen zijn wij in staat u altijd een kundig advies te geven met betrekking tot uw (vintage) rolex horloge.

Wij zijn altijd op zoek naar interessante objecten voor onze winkel en onze klanten. Daarnaast delen wij graag onze kennis en passie over horloges met andere verzamelaars en kenners. Ook voor degene die niet wegwijs zijn in ‘horlogeland’ maar wel een vintage rolex horloge beziten, kunnen wij wat betekenen op gebied van taxatie, verkoop of bemiddeling bij verkoop.

oude rolex verkopen

U kunt direct met ons in contact komen door een mail te sturen of te bellen. Ook kunt u ons contact formulier invullen en wij nemen contact met u op!

U bent van harte welkom op ons kantoor in het centrum van Amsterdam. Bel of mailt u ons wel even, wij werken enkel op afspraak.

Team Vintage Times Amsterdam

 

Check our instagram account where we share daily cool watch shots! Also use our hashtag #watchesinamsterdam in your watch posts!

https://www.instagram.com/watchesinamsterdam

 

 

Exclusieve & Zeldzame Vintage horloges !

Vintage watches in Amsterdam, het horlogecentrum van Nederland. In Amsterdam vindt u meerdere watch dealers die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van vintage horloges, een bezoek aan Amsterdam is voor iedere vintage horloge verzamelaar dan ook een must. Vintage Times Amsterdam is een jong bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van unieke vintage polshorloges. Ons kantoor zit gevestigd in het centrum van Amsterdam. Op afspraak kunt u bij ons terecht om een selectie te bezichtigen van de meest stijlvolle en trendy vintage horloges van onder andere de merken; Rolex, Omega, Longines, Heuer en Movado. Onze horloges zijn niet alleen prachtig om de pols maar ook een waardevaste investering.

Naast de inkoop en verkoop van vintage horloges verzorgen wij ook advies aan verzamelaars en eigenaren van vintage horloges. Wilt u meer informatie over u vintage (rolex) horloges of uw rolex verkopen neemt u dan contact met ons op. Of het nu gaat om taxatie, verkoop of gewoon een beetje ‘ watch talk’, bij Vintage Times Amsterdam bent u altijd welkom wij staan u graag te woord met al uw vintage horloge gerelateerde vragen.

hier vindt u onze actuele collectie Rolex horloges. Rolex Horloge – Vintage Times Amsterdam

Uw oude Rolex horloge verkopen is mogelijk bij vintage times. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende waarde taxatie van uw oude Rolex horloge. Voor moderne Rolex horloges verwijzen wij u door naar de locale dealer.

 

 

Ons bedrijf is ontstaan uit passie voor vintage horloges, wij helpen graag andere gepassioneerde horloge verzamelaars met het uitbreiden van hun collectie. Ook als u een item uit uw collectie wilt verkopen helpen wij u graag. Door ons brede netwerk aan onder andere; verzamelaars, dealers, veilinghuizen en retailers zijn wij in staat u een passende prijs te geven voor uw horloge of deze aan te bieden bij een van onze contacten. Uw Rolex verkopen? neem nu contact met ons op.

Rolex horloge verkopen aan Vintage Times

Wij zijn bereikbaar via mail, telefoon en whatsapp. Rolex verkopen ? contacteer ons via het contactformulier of mail naar [email protected]

 

oud rolex horloge verkopen

De verschillende modellen Rolex horloges

Bij Vintage Times Amsterdam zijn we gespecialiseerd in ‘vintage horloges’, wij behandelen daarom geen modellen geproduceerd na 1990. De meest verkochte rolex horloges zijn de volgende modellen

 • Rolex Day-Date
 • Rolex Datejust
 • Rolex Submariner
 • Rolex Sea Dweller
 • Rolex Gmt-Master
 • Rolex Explorer
 • Rolex Daytona

 

Van de twee eerstgenoemde modellen (datejust en day-date) zijn voor heren tegenwoordig meerdere maten beschikbaar van 36mm tot 41mm. De day-date was voorheen enkel in 36mm beschikbaar voor heren. Tegenwoordig kunnen deze vintage exemplaren zowel door dames als door heren worden gedragen.

 

De Submariner, gmt-master en Explorer behoren tot de Rolex sportmodellen reeks. De kenmerken van deze sportmodellen zijn een robuuste kast welke voor verschillende doeleinden ontwikkeld is. De Rolex gmt-master is ontwikkeld voor mensen die door verschillende tijdzones reizen, bijvoorbeeld piloten. Door middel van de draaibare lunette en extra 24 uurs wijzer is in een oogopslag de tijd in twee verschillende tijdzones waarneembaar. Het zelfde geld voor de Rolex Explorer II ref 1665, deze heeft echter geen draaibare lunet. De Rolex submariner is speciaal ontwikkeld voor duikers, zelfs oude exemplaren uit de jaren 60′ kunnen tot 200m diep onderwater. De Rolex sea-dweller kan zelfs nog een stuk dieper door de aanwezigheid van een helium klep in de zijkant van de kast. Dit is de rede dat veel professionele duikers Rolex submariner of Sea dweller horloges droegen tijdens hun dienst.

 

Rolex horloge verkopen 

Uw Rolex verkopen? wij kopen of ruilen deze graag in! U vindt ons kantoor op de herengracht in Amsterdam, dicht bij de Singel, het Rokin, en de Elandsgracht. Wij werken enkel op afspraak, bel of mailt u daarom even als u langs wilt komen

 

VINTAGE TIMES AMSTERDAM
High-end Vintage Timepieces

 

Rolex horloge verkopen

Vintage Times | uw oude Rolex horloge verkopen

 

 

Waarde oude rolex

Alle Rolex referentie nummers en typen

Rolex Submariner referenties

6204:  Submariner zonder crown guards

6205: Submariner zonder crown guards

6200: Submariner zonder crown guards

6536:  Submariner zonder crown guards / big crown

6536/1:  jame bond submariner

6538:  big crown rolex

A/6538:  Modded 6538 and the first MilSub made for Special Boat Squadron in 21 copies, was never sold on the civilian market.

5508:  Submariner zonder crown guards .

5510: Submariner zonder crown guards

5512: Submariner met crown guards

5513:  Submariner met crown guards

5517:  MilSub made for the British military known for its sword-hands. Also known as 5513/17.

5514:  The same as 5513 but moded with a gas escape valve for professional Comex divers.

1680:  First Submariner with date function. Can be seen with Submariner text written in red and white.

16803: Two-Tone Submariner with blue and black dial and bezel.

16808: Yellow gold submariner.

16800: A transitional model of the Submariner. First dial with white gold index.

168000: Updated 16800.

16610: Finally fully updated Submariner from 1680. A case with Rehaut but most without.

16613: Two-Tone Submariner with blue and black dial and bezel. A case with Rehaut but most without.

16618: Solid yellow gold Submariner. A case with Rehaut but most without.

14060: No date and updated Submariner.

14060M: Updated submariner and case with Rehaut but most without.

16610LV: Green bezel and Submariners’ 50 years anniversary model.

116610LN: Ceramic bezel with a new case. Maxi hands and dial.

116610LV: Green ceramic bezel and a new case. Maxi hands and dial.

116613: Two-Tone ceramic Submariner with both black and blue dial and bezel. Maxi hands and dial.

116618LB: Solid yellow gold Submariner with blue and black dial and bezel. Maxi hands and dial. Maxi hands and dial.

116619LB: Solid white gold Submariner with blue dial and bezel.

Rolex GMT Master reference numbers

6542: First GMT Master with modified movement. Bakelite and steel bezel. Pepsi inserts. No crown guards

6542/8: Yellow gold GMT Master. No crown guards.

1675: Second GMT Master with both Pepsi and all black bezel. First case with crown guards.

16753:  Two-Tone GMT Master with rootbeer bezel.

16758: All yellow gold GMT Master.

16750: First GMT Master with quickset movement. Pepsi and black bezel.

16760: GMT Master is also known as “Fat Lady” for its’ bigger case. Coke insert ( black and red ).

16700: Black, Pepsi ( blue and red ) and Coke ( black and red ) insert.

16710: Black, Pepsi ( blue and red ) and Coke ( black and red ) insert. First GMT Master II.

16713: Two-Tone GMT Master II in both rootbeer and black insert.

116710LN: Updated GMT Master II with ceramic bezel, maxi dial and hands. This reference had black bezel.

116710BLNR: Updated GMT Master II with ceramic bezel, maxi dial and hands with Batman ( blue and black ) ceramic bezel.

116713LN: Two-Tone GMT Master II with a black insert with ceramic bezel, maxi dial and hands.

116718LV: Solid gold GMT Master celebrating 50 years of the GMT Master with green bezel and dial.

116719BLRO: White gold GMT Master II with Pepsi ceramic bezel ( blue and red ).

Rolex Air king reference numbers

1400:  Updated version with sapphire crystal and a new caliber 3000 movement.

4365: Made in the 1940s. The first Rolex Air-King, which measured 34 millimeters.

4925: The first Oyster watch to feature the iconic Air-King moniker on the dial.

5502: Acrylic crystal. 1530 automatic movement.

5520: Silver dial, automatic movement. Gold case.

6500: Oyster Perpetual and chronometer rated. This Rolex reference was never branded an Air-King.

14000M: Automatic movement, scratch-resistant sapphire crystal, waterproof screw-down crown. Case in 34mm.

14010M: Automatic 3130 movement, scratch-resistant sapphire crystal, waterproof screw-down crown

114234: Introduced in In 2007. The last model of the Air-king family (of the past generation since the model was revived in 2016). It features a white gold bezel and is the only Air-king with such element.

114210: 34mm case, Silver Luminous with Arabic hour markers at 3, 6, 9. Automatic movement, scratch-resistant sapphire crystal. Waterproof.

7784

5700: Automatic movement, acrylic crystal, waterproof screw-down crown. Blue, linen, or silver dial.

5506: Automatic movement, acrylic crystal. Yellow gold plated.

5501: Automatic 1520 movement. Acrylic crystal, waterproof. Screw-down crown. Oyster case. Introduced 1958.

5500: It is technically an Air-King, but Rolex also offered the ref. 5500 with an Explorer dial for about 10 years.

1009

5504: Stainless steel. The 5504 case was used as both the Air-King as well as the Explorer. Featuring a 1530 calibre movement.

114200: Automatic movement, scratch-resistant sapphire crystal, waterproof screw-down crown. 3130 movement 34mm.

6552: Built upon the 34mm Oyster Case. 

1002: The 1002 is often quoted as an Air-King model, but it never was – it was only an Oyster perpetual.

1401: Stainless Steel. Water Resistant 100 metres. 

5701: A less-common model than most Air-King references.

Rolex Oysterquartz reference numbers (all Oysterquartz models)

17000: Among the first examples of the OysterQuartz watches. Made in early 1978. Tritium luminous. Caliber 5035 with date indication.

17013: Two-tone version with 18k yellow gold and steel. 100m water-resistant.Rolex caliber 5035.

17014: Quickset date, scratch resistant sapphire crystal. 18k white gold fluted bezel. Datejust model.

19018: Full yellow gold. Available with different dials. Day-Date model. 

19019: Day-Date model. Made in 18k white gold. 36 mm.

19028: Day-Date model. Pyramid design details. Pyramid motif on both the bezel and the center links of the President bracelet. Unique and rare version of the OysterQuartz. Full 18k yellow gold.

19038: A middle way model between the 19028 and the 19068. Pyramid motif on the bezel and centre links of the president bracelet as well as twelve diamonds mounted from the factory. The 1903 is just like the 19028 other than that it has diamonds on the dial.

19048: It is a 19018 but has a different reference number since it has a bezel fitted with 44 brilliant-cut diamonds.

19049: Full 18k white gold. Day-Date model. It is just like the 19019, but has a different reference number since it has a bezel fitted with 44 brilliant-cut diamonds.

19058: Extremely rare version of the Oysterquartz. One of rarest versions. Fitted with a bezel with 44 curved baguette-cut diamonds, rubies or sapphires.

19068: Day-Date model. Equipped with a 44 brilliant-cut diamond bezel.

19078: The most rare Oysterquartz models there is. Fitted with a rainbow gem-set bezel with 44 curved baguette-cut gems in rainbow colors,  and a rainbow gem dial. Equipped with a 19028 pyramid bracelet. Day-Date model. Full 18k yellow gold.

19148: This model is just like the 19048 but features a bracelet with a twelve brilliant-cut diamonds per center link. The watch was crusted with 44 brilliant-cut diamonds on the bezel, 8 brilliant-cut diamonds on the case and 300 brilliant-cut diamonds on the bracelet. Day-date model.

19168:  Featuring an octopus bracelet. Normally production year 1987. Baguette and brilliant cut stones on the bracelet and 44 curved baguette-cut stones on the bezel Full 18k yellow gold.

19149: Day-Date model. Full 18k white gold.

Rolex Yacht-Master reference numbers

16622: Automatic Rolex cal. 3135 movement, Quickset, scratch-resistant sapphire crystal, waterproof screw-down crown. Platinum rotatable bezel. Made in Rolesium.

16628: Full 18K yellow gold. Automatic Rolex Caliber 3135 movement with date function. Movement with 31 jewels and quickset function. scratch-resistant sapphire crystal, waterproof screw-down crown. Rotatable bezel.

68623: 35mm. Two-tone with 18k yellow gold and stainless steel. Discontinued in 1999. 

68628: Full 18k yellow gold. 35mm case. Rotating bezel.

168622: 35mm. Platinum Uni-directional rotating bezel. Platinum dial. Rolex Calibre 2235 automatic movement. 48-hour power reserve.

168623: Two-tone 18K contrasted by stainless steel. 100 meters water resistance.

168628:  Full 18k yellow gold. 100 meters waterproof. Automatic movement, scratch-resistant sapphire crystal, waterproof, screw-down crown.

169623: Two-tone. 18k gold and stainless steel. 

169628: Full 18k yellow gold. Automatic movement. Bi-rotational Bezel, Date, Second Hand

169622: Platinum and steel. unidirectional rotating bezel. 

166233: Mechanical automatic movement. Rotatable 18k yellow gold bezel. 18k yellow gold and stainless steel case and bracelet.

116689: White Dial with a body in white gold and platinum. Oyster-bracelet in solid white gold. 

116688: Yacht-Master II in yellow gold with a blue bezel. 

116655: 40mm Yacht-Master in rose gold with black dial and bezel

69628: 29mm ladies Yacht-Master in yellow gold with a blue and white dial. 

69623: 29mm ladies Yacht-aster in two-tone ( yellow gold and steel ). 

116622: 40mm Yacht-Master in steel and platinum bezel. Available with blue or white dial.

268621: Two Tone Yacht-Master in rosegold and steel in 37mm. Available with a brown/black dial.

116681: Yacht-Master II in two-tone ( Yellow gold and stainless steel ) with a blue bezel.

116621: 40mm Yacht-Master in two-tone ( rosegold and stainless steel )

268655: 37mm rose gold Yacht-Master with an Oysterflex rubber strap.

268622: 37mm Yacht-Master in stainless steel and platinum bezel. Known for the blue second hand.

Rolex Explorer reference numbers

1655: Explorer II nicknamed ”Steve McQueen”. 24-hour bezel, GMT hand, waterproof screw-down crown, acrylic crystal.

16570: Explorer II model. Black or white ”polar” dial. 24-hour bezel. GMT hand. Stainless steel.

16550: Explorer II model. Predecessor of 16570. Transitional reference 16550, which came between the 1655 and the

16570:  Black and white dial. A mistake in the production made the early series of the white dials more cream coloured.

114270: Explorer I model. 36mm. 100m water resistance. 3, 6, 9 Arabic numerals.

14270: Explorer I model. no-date. 36mm. 3, 6, 9 Arabic numerals. caliber 3000 movement.

6610: Explorer I model. 3, 6, 9 indexes with tritium lime. One of the early Explorer models.

6350: The first watch to carry the Explorer name on the dial was the reference 6350. Launched in 1953. 

6298: Prototype watch used by explorers in the early 1950s, eventually leading to the development of the Explorer line. Called ‘Big Bubblebacks’.

6150: Pre-explorer model. The 6150 is one of the rarest and earliest examples of the “Explorer” model which doesn’t carry the Explorer name on the dial.

6098: Big bubble back watch. The successor of the 5020. 

5504: 3, 6, 9 Arabic numerals. 

1016: 3, 6, 9 Arabic numerals in tritium lume. 

216570:  Black and white dial Explorer II 42mm

16570:  Black and white dial Explorer II 40mm,

5506: Dating back to mid 1950’s. The first use of the Rolex 1530 automatic movement. Referred to as Rolex dress Explorers. Dressier versos of the then 1016 Explorer. Available in two-tone or gold-filled cases.

6299: The reference 6299 as opposed to the standard 6298 refers to the watch being Yellow gold/stainless steel as opposed to the ref 6298 being only stainless steel.

5500: Essentially an Air-king with a classic gilt 3,6,9 Explorer dial. Available as two variants: Precision and Super Precision. Produced only from 1958 to 1967

5501: Fluted gold bezel. ”Precision” on the dial and the text ”Explorer”.

Rolex Milgauss reference numbers

1019: One of the most sought-after vintage Milgauss. Without luminous dots as requested by CERN who needed watch which wouldn’t interfere with their experiments since the tritium used as the luminous material emitted radioactive ”signals”. Because of this non-lune version, the 1019 Milgauss has become one of the more desirable vintage Milgauss models.

6541:  Similar to an early Submariner in its case design. 25-jewel, self-winding movement. Featuring a black rotating bezel. lightning bolt-shaped seconds hand.

116400GV: The anniversary Milgauss edition “glass verte” with green sapphire glass.

116400: The first model in Rolex’s revived Milgauss collection which launched in 2007 after nearly two decades of absence.

Rolex Daytona reference number (and other Rolex chronograps)

1650

1651

1652

1656

1658

6239

6240

6241

6262

6263

6264

6265

16518

16519

16520

16523

16528

116509

116518

116519

116520

116523

116589

116598

116599

1074

1223

2021

2022

2023

2057

2226

2303

2507

2508

2705

2737

2811

2917

2918

2920

3036

3055

3082

3085

3181

3233

3330

3333

3335

3346

3462

3481

3484

3525

3529

3635

3642

3668

3695

3735

3827

3834

3835

3997

4048

4062

4099

4100

4113

4311

4313

4332

4352

4500

4537

4767

4768

5034

5036

6032

6034

6036

6232

6234

6236

6238

6270

7131

7159

7169

8180

8206

9162

116515

116505

16523

16515

16568

116568

1659

1623

116528

Rolex Sea-Dweller reference numbers

1660

1665: Can be seen with various types of dials. This reference features double red print on dial.

1666

16600

16650

16660

126600

126660

Rolex Cellini reference numbers

6693

6692

6673

6628

6623

6621

6110

5330

5241

5116

4243

4233

4223

4113

4112

Rolex Datejust reference numbers

166201

116244

116243

116238

116234

116233

116231

116208

116203

116201

116200

116199

116189

116188

116139

116138

17014

17013

17000

16364

16250

16248

16238

16234

16233

16220

16203

16200

16078

16030

16018

16014

16013

16000

6827

6605

6604

6518

6305

1630

1607

1603

1601

1600

178383

178313

178288

178286

178279

178278

178275

178274

178273

178269

178248

178246

178245

178243

178240

178239

178238

178159

178158

81339

81338

81308

81209

81208

81158

78288

78286

78279

78278

78274

78273

78266

78248

78246

78243

78240

77438

77080

77014

68278

68274

68273

68248

68243

68240

17824

7518

6824

116264

116263

116261

16268

16264

16263

16253

6309

1625

116233

16203

16200

116264

116263

116261

16268

16264

16263

16253

6309

1625

6824

6827

68158

68159

68238

68240

68243

68246

68248

68258

68266

68268

68273

68274

68278

68279

68286

68288

68289

77080

77014

77438

77518

78240

78243

78246

78248

78266

78273

78274

78278

78279

78286

78288

81158

81208

81209

81308

81318

81319

81338

81339

178158

178159

178238

178239

178240

178245

178246

178248

178269

178271

178274

178275

178278

178279

178286

178288

Rolex Bubbleback reference numbers

1852

1873

2240

2490

2765

2784

2945

3009

3019

3065

3130

3131

3132

3133,

3134

3135

3347

3348

3358

3372

3458

3548

3549

3595

3598

3599

3696

3725

3767,

3795

3796

3801

3940

3951

4392

4777

4919

4939

4961

5001

5002

5003

5006

5007

5009

5010

5011

5013

5026

5045

5048,

5051

5052

5087

5105

5173

5488

6006

6007

6016

6048

6052

6064

6065

6076

6087

6106

6428

8050

8052

4467

6031

6074

6075

1858

2704

2725

2760

2764

2768

2940

3042

3064

3065

3159

3353

3496

3536

3716

3772

3794

4362

4467

4643

4846

4857

4984

5015

5018

5028

5029

5050

5054

5055

5084

5284

6011

6015

6022

6029

6050

6084

6085

6092

6098

6102

6105

6106

6108

6206

6298

6334

6352

Rolex Day-Date reference numbers

1800

1802

1804

1805

1806

1808

1809

1810

1811

1812

1813

1814

1815

1816,

1817

1820

1823

1824

1829

1830

1831

1833

1834

1836

1837

1838

1839

6612

6613

18000

18026

18028

18029

18046

18049

18078

18079

18178

18206,

18206B

18208

18249

18368

18369

18388,

18389,

118296

118338

118339

118346

118348

118366

118398

118399

1894

1895

118399

118398

118388

118366

118348

118346

18078

18026

1807

18296

18338

18348

18349

18366

18378

18946

18948

18956

18958

118205

118206

118208

118209

118235

118238

118239

118296

118338

118339

118346

118348

118366

118388

118389

118398

118399

218206

218235

218238

218239

118399

118398

118388

118366

118348

118346

118339

118338

118296

118239

118238

118235

118209

118208

118206

118205

19018

18958

18956

18948

18946

18346

18308

18248

18239

18238

18078

18048

18039

18038

18026

6611

6511

1803

On the inside of the clasp hinge, you’ll find what is known as the clasp/bracelet code. The clasp code on Rolex watchescan be used to determine the year and month of the year when it was made. Have in mind tohough, that it’s not completely Rolex watches have bracelets that have a different date (thus were manufactured at a different time) than the watch’s case.

The clasp code consists of one or two letters which are then followed by a number. The letter in the code represents the year of which the bracelet was made, and the digits refer to the month it was made.

A =  1976

B = 1977

C = 1978

D = 1979

E = 1980

F = 1981

G = 1982

H = 1983

I = 1984

J = 1985

K = 1986

L = 1987

M = 1988

N = 1989

O = 1990

P = 1991

Q = 1992

R = 1993

S = 1994

W = 1995

V = 1996

Z = 1997

Z – W= 1998

X = 1999

AB = 2000

DE = 2001

DT = 2002

AD = 2003

CL = 2004

MA = 2005

OP – 2006

EO = 2007

PJ = 2008

LT = 2009

RS = 2010

CP = 2011

The letter S gives information that the watch has a service bracelet.

Comments (3)

 1. William S says:

  Thanks for helping us with selling my fathers watch collection in 2017, it was a big step to take but me and my family are still very graceful you helped us with selling the most important pieces.

 2. S P Vesper says:

  Open en eerlijk bedrijf. Ik ben goed geholpen met de verkoop van mijn oude Rolex datejust horloge. Kom zeker terug voor een ander rolex (submariner) horloge !

  Stefan

 3. John says:

  Uiteindelijk mijn horloge ingeruild op een exemplaar uit mijn geboortejaar (daydate 1988)

  nogmaals bedankt @vintage times