Vintage horloges, bekende merken en populaire modellen

vintage horloges

Een vintage horloge kopen of verkopen. Wij adviseren u graag.

Vintage horloges, de beste keuze ?

Vaak stelt men de vraag of het kopen van een vintage horloge interessant is en welk model men moet kopen. Uiteraard is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Een belangrijke vraag die je als klant aan jezelf moet stellen is wat het doel is van de aankoop. Het eenvoudig kunnen waarnemen van de juiste tijd zou in principe de basis moeten zijn voor de aankoop van ‘een horloge’. Vandaag de dag zit het iets complexer in elkaar, zeker op het gebied van vintage horloges. Veelgestelde vragen anno 2020 zijn;

 • Moet ik een vintage horloge kopen of een nieuw exemplaar ?
 • Is een sport rolex beter dan een dresswatch ?
 • Waarom is de Rolex Daytona niet te krijgen bij de dealer ?
 • Kost een vintage horloge meer dan een nieuw exemplaar ?
 • Ik wil een horloge kopen om te beleggen, welk model moet ik kopen?

Veel van deze vragen zijn gebaseerd op speculaties en prijs stijgingen van de huidige lijn sport Rolex horloges en Patek Philippe Nautilus en Aquanaut. Omdat het in principe de taak van het dealer netwerk is deze nieuwe horloges te verkopen richt Vintage Times zich enkel op de inkoop en verkoop van vintage horloges. Naar onze mening is een vintage horloge altijd de beste keuze. Van veel populaire horloges is tegenwoordig niet exact bekend hoeveel modellen hier precies van zijn geproduceerd, van vintage horloges weten we een ding zeker; er komen er niet meer bij en de productie aantallen van horloges voor het millennium lagen een stuk lager.

vintage horloge kopen
Populaire horloge merken

De meest bekende  merken in horlogeland zijn Rolex en Patek Philippe. De twee merken hebben de kracht al jaren horloges te produceren die bij het grote publiek in de smaak vallen.

Bekende vintage horloges van het merk Rolex die al meer dan 75 jaar worden geproduceerd zijn;

Van Patek Philippe zijn de Nautilus en Calatrava de horloges met het meest toonaangevende design. De Patek Philippe Ref 3800 en ref 3700 zijn horloges het bij verzamelaars en veilingen erg goed doen.

 

Vintage horloge verkopen of taxeren ?

wilt u een vintage horloge van Patek Philippe of Rolex verkopen of op waarde laten taxeren dan kan dat bij Vintage Times. Naast deze merken zijn wij ook op zoek naar horloge van de volgende bekende horlogemerken.

 • Heuer
 • Movado
 • Longines
 • Leonidas
 • Breguet
 • Gübelin
 • Omega

Vintage horloges Rolex 6536-1 (links) & Tudor 7021 (rechts)

tudor rolexMinder

bekende vintage horloges

Ook minder bekende horloges zijn zeer interessant en geliefd. Bij vintage times zijn we altijd op zoek naar horloges met bijzondere historie in uitstekende conditie. Onze voorkeur gaat uit naar chronograaf horloges, horloges met een geschroefde kast, gilt dial en of andere bijzondere feature. Minder bekende merken kunnen van uitzonderlijke kwaliteit zijn waardoor deze interessant zijn voor verzamelaars. Op onze website vindt u meerdere unieke horloges van minder bekende merken. De kwaliteit en conditie van deze horloges is vaak belangrijker dan het merk.

 

Bemiddeling bij verkoop horlogeverzameling of horloge verkopen

Het kan zijn dat u een horloge wilt kopen, verkopen of inruilen. Ook kan het zijn dat u een horlogeverzameling al dan niet verkregen uit een erfenis wilt laten taxeren op waarde en/of verkopen. Vintage Times biedt een veilige en discrete bemiddeling aan bij waardebepaling en verkoop van horlogeverzamelingen. U bent welkom bij ons op kantoor in Amsterdam of onze specialist komt desgewenst bij u langs op locatie. Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen via mail ([email protected]), telefoon of onderstaand contactformulier.

 

Vintage Times Trusted Seller

Vintage times is Trusted seller op chrono24, lees onze review en klantervaringen hier,

[contact-form-7 404 "Not Found"]