Rolex Daytona verkopen, kopen of laten taxeren. Uw oude Daytona Rolex is geld waard !

Rolex Daytona horloge kopen of verkopen

De Rolex Cosmograph Daytona is een van de meest bekende en begeerlijke Rolex horloges op de markt. Het horloge was niet altijd populair, in de jaren 70′ was het model moeilijk te verkopen. Gek idee nu de vintage Rolex Daytona horloges ‘onbetaalbaar’ geworden zijn. Voor de moderne Daytona is inmiddels een lange wachtrij bij de dealer, exemplaren worden tweedehands voor meer geld verkocht dan de officiële prijslijst voorschrijft. Daytona verkopen of houden, soms is het een moeilijke keuze in een markt waar de prijzen nooit vast staan.

Het aantal verkopen van Daytona exemplaren bij de officiële dealers is nihil. Een stalen exemplaar is bijna onmogelijk te verkrijgen op dit moment. Voor een vintage exemplaar beginnen de prijzen bij een slordige 50.000 euro.

VINTAGE WATCHES IN AMSTERDAM

Wilt u uw Rolex Daytona verkopen ? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verkoop advies of waardebepaling.

de Rolex Daytona vintage modellen zijn erg populair bij verzamelaars, bij vintage times zijn we gespecialiseerd in oude Rolex modellen en de Daytona is een van onze favoriete Rolex modellen. Er zijn verschillende uitvoeringen van de Rolex Daytona. Van 1963 tot 1987 werd de Rolex Daytona voorzien van een handwind uurwerk gebaseerd op de valjoux 72, bekende referenties zijn de Rolex 6263, Rolex 6239, Rolex 6241 en 6265. De verschillende uitvoeringen van de Daytona hebben andere configuraties, zo hebben de 6263 en 6265 modellen geschroefde pushers voor de chronograaf terwijl de 6240, 6262 ene 6239 zogeheten pomp pushers hebben. Daarnaast zijn er verschillende bezels, wijzerplaten en wijzers welke allemaal bij een specifiek jaar horen.

 

Onderstaand model is een Rolex 6263 Big Red Daytona, een erg populair exemplaar met een behoorlijke waarde. Heeft u een soortgelijk horloge te verkopen dan doen wij graag een passend bod. Dit horloge is reeds verkocht, u kunt de advertentie hier vinden.

vintage rolex 6263 waarde

Vintage Times Amsterdam

[email protected]

whatsapp: +31 641 111 044

 

Welke Rolex Daytona modellen kopen en verkopen wij bij vintage times

Bij vintage times zijn we voornamelijk gericht op de stalen Rolex modellen. Nou zijn wij zeker niet vies van een vintage Rolex 6265 in het geelgoud. De waarde van een Rolex Daytona horloge hangt sterk af van het bouwjaar, de uitvoering, legering en het allerbelangrijkste; de conditie van het horloge.

 

Zenith Rolex Daytona

de Zenith Rolex is een van de meest verkochte Rolex Daytona horloges. Dit exemplaar wordt tegenwoordig ook als vintage beschouwd. De prijs cq. waarde van deze modellen hangt sterk af van een aantal factoren waaronder het bouwjaar, conditie en aanwezigheid van de originele doos en papieren. De meest verzamelwaardige Rolex Daytona ‘zenith’ is de referentie 16520 in het staal. Er zijn exemplaren met een bijzondere wijzerplaat zoals een ‘floating dial’ een ‘Inverted six’ wijzerplaat of de door patina verkleurde ‘Patrizzi dials’. Bent u benieuwd naar de waarde van uw vintage zenith Daytona of wilt u deze laten taxeren en/of verkopen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Rolex Daytona handopwind uurwerk

de meest begeerlijke en waardevolle Rolex Daytona horloges zijn de exemplaren met een handopwind uurwerk. Zeer geliefd zijn de exemplaren met een ‘Exotic dial’ oftewel ‘Paul Newman’ uitvoeringen. Deze exemplaren leveren in goede conditie enorme bedragen op. Tegemwoordig zijn deze exemplaren ook een van de meest vervalste vintage Rolex horloges. Vanwege de enorme prijs stijgingen en waardes van deze uurwerken zijn ook oplichters en knutselaars zich hierin gaan verdiepen. Soms is het heel lastig te bepalen of een oud Rolex Daytona horloges geheel origineel is. Bij vintage times hebben we alle kennis en kunde in huis om een vintage rolex Daytona op waarde te schatten. Wilt u een (vintage) Rolex Daytona verkopen neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of het contactformulier onderaan de pagina.

 

Waardevolle Rolex vintage Daytona horloges

hieronder een overzicht van Daytona horloges die wij inkopen. Ook kunnen wij u helpen met bemiddeling van de verkoop van uw vintage Rolex horloge via een van de gerenommeerde veilinghuizen wereldwijd.

 • Rolex 6239 Cosmograph daytona
 • Rolex 6263 Big Red
 • Rolex 6265 oyster
 • Rolex 6240 Paul Newman
 • Rolex 6241 pump pushers
 • rolex 6238 pre daytona
 • overige Rolex (pre) Daytona chronograaf horloges
oude rolex daytona horloges

De bovengenoemde Rolex horloges hebben een handopwind uurwerk. In de basis zijn al deze uurwerken gebaseerd op het Valjoux 72 uurwerk met drie registers. Rolex heeft deze uurwerken aangepast en afgewerkt naar een hogere standaard. Onder andere het tikgetal, schoksysteem, balans en radaren zijn compleet door Rolex aangepast. Deze uurwerken zijn bij rolex bekend onder de caliber nummers

 • caliber 722
 • caliber 722-1
 • caliber 72B
 • caliber 727

 

 

vintage rolex daytona 6265

 

Rolex Daytona kopen

bent u op zoek naar een Rolex Daytona, jong gebruikt of vintage ? neem contact met ons op voor een zoekopdracht en wij kijken binnen ons netwerk van verzamelaars, horlogewinkels, veilinghuizen en andere contacten of wij uw droom horloge kunnen realiseren. Neem direct een kijkje in onze vintage collectie of stuur on een bericht.

onze vintage horloge collectie

Rolex horloge verkopen kan bij vintage times, meer info vindt u hier.

 

Rolex Daytona verkopen

wilt u uw vintage rolex Daytona verkopen of op waarde laten taxeren? Dat kan bij vintage times. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van vintage chronograaf horloge, dus niet een inkoopkantoor of pandjeshuis wat alles inkoopt tegen de best mogelijke prijs. Uw oude Rolex Daytona verkopen is een serieuze zaak. Bij vintage times zijn we op zoek naar kwalitatief hoogwaardige Rolex Daytona horloges, het liefst in perfecte staat. Met of zonder doos en papieren maakt bij de inkoop of verkoop van een vintage rolex niet heel veel uit, wel is de herkomst en historie van groot belang.

Neem contact met ons op via [email protected] om een afspraak te maken bij ons op kantoor of bij u op locatie, onze vintage horloge specialist komt desgewenst bij u langs om uw vintage rolex Daytona ‘onder de loupe te nemen’. Daarnaast beantwoorden wij graag al uw horloge gerelateerde vragen.

Wilt u meer weten over de history van de Rolex Daytona en meer diepgaande info op dit onderwerp dan raden wij u aan de website van Phillip Stahl te bezoeken waar dieper wordt ingegaan op de historie en evolutie van de Rolex Daytona

 

Wat is de waarde van mijn Rolex dayona ?

Deze vraag is niet eenzijdig te beantwoorden aangezien de prijzen heel erg variëren en sterk afhangen van de uitvoering, conditie en compleetheid. Denk hierbij aan de aanwezigheid van doos en papieren maar ook ogenschijnlijk kleine details zoals de uitvoering van de pushers (mk0, mk1, mk2, etc) kunnen duizenden euro’s verschil maken op de uiteindelijke verkoopprijs van een vintage Rolex.

De allerduurste Rolex daytona is recent geveild bij Phillips watches, deze Paul Newman daytona van de legend himself heeft een kleine 18 miljoen dollar opgeleverd. Uiteraard zit een groot deel van de waarde in de historie van dit excentriek uurwerk maar het laat zeer duidelijk zien hoe de Rolex Daytona van een impopulair rolex model uitgegroeid is tot een van de meest gezochte een waardevolle vintage rolex horloges

 

De bekende Daytona referenties en meest gezochte exemplaren

De eerste Rolex chronograaf horloges

Rolex 2508 chronograaf

Rolex 2811 staal en goud

Rolex 4113 split second chronograaf

Rolex 3525 chronograaf

De Pre-Daytona Rolex horloges

ref 6241 / 6240 Small Daytona

Rolex 6238 ‘Pre Daytona’

6234 goud en staal

ref 4500 chronograaf

Daytona ‘Paul Newman’ Referentie

ref 6241 / 6240 Small Daytona

Rolex 6239, 6265 en 6262

Rolex 6263, 6265

Paul Newman ‘Exotic dial’

Rolex Zenith modellen

Patrizzi wijzerplaat (zwart)

‘Floating Cosmograph’  two/tone, geelgoud en staal

Porcelain dial (vroege R serie daytona horloges)

 

Moderne Rolex Daytona horloges

116515 chocolate

16528 zenith

16518 zenith

16520 zenith

16523 goud/staal

116520 4130 movement

116519 witgoud

116518 geelgoud

116528 geelgoud

116500LN zwarte en witte wijzerplaat

 

 

Oude rolex Daytona verkopen of ander horloge aanbieden aan vintage times ? Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

Daytona verkopen

 

 

About Vintage Times

at Vintage Times you will find luxurious timepieces from the past, besides the usual brands I focus on extremely rare and beautiful watches from forgotten or less known brands. Vintage Times is a one men shop, all watches are carefully procured and checked by myself and I only buy watches I like. Condition, rarity and elegance are the key of my collection.

 

Vintage Times Amsterdam
+316 41 11 044
[email protected]